Главна / Некатегоризовано / Харадинај: Порези док Србија не призна Косово

Харадинај: Порези док Србија не призна Косово

Док Србија не призна Косово, порез не треба смањивати, рекао је председник привремене косовске владе Рамуш Харадинај, како га је цитирала приштинска “Газета експрес”.

Рамуш Харадинај је то рекао у парламенту, на седници коју је сазвало 42 посланика на тему “скандала и неуспеха” у косовској спољној политици.

“Само признање независног Косова од српске државе може да смањи порез”, рекао је Харадинај на седници косовске скупштине.

Истакао је и да Хашим Тачи са Београдом преговора на другачији начин, а да је његов став да Косово “само санкционисањем може од Србије да добије признање”.

“Без оваквог приступа, немогуће је постићи међусобно признавање, нити се може постићи обострано прихватљив споразум”, рекао је Харадинај.

Раније данас говорећи о реакцији председника Србије Александра Вучића, који је имао састанке са амбасадорима синоћ и да је у Београду одржана седница Савета за националну безбедност, Харадинај је за Т7 рекао да је “Косово било довољно толерантно” и да су чекали да “Европска унија заустави агресију Србије”, али се то, каже, није догодило.

Харадинај је, како се наводи, “чак рекао да се дијалог између две државе не би догодио да није било поштовања Косова према Србији”.

Наводи да је одлука о повећању пореза одлука “сувереног Косова” и да ако “агресија Србије престане”, ако се, како каже, буде поштовао енергетски споразум и још много тога, може бити доведена у нормалу.

“Они желе да нас држе у замрзнутом конфликту, ми смо толерисали многе ствари у нади да ће међународна заједница пронаћи решење, али ми га не видимо”, рекао је, између осталог, Харадинај.

Извор: Танјуг

Check Also

Вархељи данас у посети Београду, у среду на Косову

Комесар Европске уније за суседство и проширење Оливер Вархељи боравиће данас у посети Београду, где …