Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Приштина неће моћи да заустави живот српског народа на КиМ

Канцеларија за КиМ: Приштина неће моћи да заустави живот српског народа на КиМ

Као што смо и очекивали, дивљачки притисци на Србе на Косову и Метохији се настављају са намером да наш народ буде затворен у гето и приморан на напуштање својих огњишта, а Приштина се више и не труди да прикрије фашистичку природу својих „мера“.

Данас је на Јарињу, на улазу на Косово и Метохију, заустављен одбојкашки тим из Лознице који је требало да одигра утакмицу у Косовској Митровици, а излазак са Косова и Метохије на Мердару онемогућен је представницима Дома културе из Грачанице који су се упутили на изложбу младих сликара у Нови Сад.

Приштини и овом приликом поручујемо да неће моћи да заустави живот српског народа на Косову и Метохији, и да ће Срби, уз подршку своје државе Србије, проналазити начине да заобиђу и превазиђу њихове антицивилизацијске баријере.

Екстремисти из Приштине могу да покушају да нашем народу ускрате хлеб, млеко, лекове и све остало што му је потребно за живот, могу да наше људе опашу и бодљикавим жицама, али Србе и њихову вољу за живот и опстанак на Косову и Метохији нико неће моћи да угуши и поколеба.

Наш народ на Косову и Метохији ће се одлучно, непоколебљиво и истрајно гетоизацији супротставити мирним, ненасилним, гандијевским методама.

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …