Главна / Вести / Косово и Метохија / Радоичић: Нећу им се предати, нису дошли да ме одведу живог!

Радоичић: Нећу им се предати, нису дошли да ме одведу живог!

Последњи зликовачки упад назови полиције, а заправо приватне гарде озлоглашених албанских терориста у северну Косовску Митровицу, био је показна вежба и претња свакоме Србину који реши да брани своје достојанство и право на живот, изјавио је потпредседник Српске листе Милан Радоичић.

“Дошли су код мене у стан, где живим са женом и малом децом, са армијом до зуба наоружаних људи, са само једним циљем – да ме убију. И за то сам добио јасне доказе. Нећу им се предати, јер не желим да будем искоришћен као препарирана лутка за показивање онима који воде специјални рат против Србије и српског народа или инструмент у заташкавању нечијег гнусног и злочиначког напада на једног од српских политичких лидера Оливера Ивановића, посебно зато што они нису дошли да ме одведу живог. Нисам био најближи пријатељ са Оливером Иванобићем, али нисам убица и никакве везе са убиством немам”, наводи Радоичић у  писаној изјави достављеној медијима.

Приштина, како каже, жели да га уклони зато што зна да је, заједно са пријатељима и браћом, један од ретких који је спреман да им се супротстави у намери да згазе и освоје север Косова и Метохије и покоре српски народ.

“Смета им отпор који пружамо на северу КиМ, али неће ме натерати да напустим покрајину. А на позив своје државе Србије да дам било какав исказ увек сам спреман да се одазовем, као што сам спреман и за њу да се борим. За свој народ, своју породицу и своју земљу сам спреман све да поднесем, али нисам и нећу да прихватим да ме блате и оптужују они које су за то платили Американци и Британци. Дивљачка демонстрације силе, која, узгред речено, није била нимало импресивна, била је последњи чин у покушају криминализовања читавог српског народа на Косову и Метохији и покушај да се сваки отпор Срба антицивилизацијском деловању Приштине отупи и дискредитује”, навео је Радоичић.

Радоичић каже да је његова судбина оклеветаног и прогоњеног човека, данас судбина сваког Србина на Косову и Метохији, јер “сви заједно се у овим тешким тренуцима боримо за колективни опстанак српског народа на просторима на којима многи желе да нас не буде, и овим саопштењем обраћам се пре свега својим суграђанима и сународницима на Косову и Метохији”.

“Нисам уплашен, као што ни моји суграђани не треба да буду уплашени, јер Србија је озбиљна држава, и предузеће најмудрије, најодлучније и најодговорније потезе како би сачувала свој народ на Косову и Метохији. Ако се Срби на Косову и Метохији питају где сам, рећи ћу им само да сам близу, и да чекам и посматрам, јер никоме од нас нема узмицања, а победа ће на крају, без икакве сумње, бити наша. Јер одавде, са КиМ, нема назад!”, навео је Радоичић у саопштењу.

Извор: Саопштење

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …