Главна / Вести / Косово и Метохија / Ученици Медицинске школе за борбу против насиља над женама

Ученици Медицинске школе за борбу против насиља над женама

Ученици средње Медицинске школе у Грачаници данас су у центру Грачанице својим перформансом и дељењем флајера са садржином на тему насиље, поручили својим суграђанима да је јако битно борити се против сваке врсте агресивног понашања. Наранџастим балонима и причом о значају борбе против насиља, својим потписом да су против физичког обрачуна обележили су Сватски дан борбе против насиља над женама.

“Наши ученици су се сами организовали и показали иницијативу за данашњи перформанс, како би допринели борби против насиља сваке врсте. Данас овде говоримо о насиљу у породици, и посебно истичемо да је у великом броју таквих случајева жртва жена. Ово је само један у низу догађаја којима ћемо обележити овај, али и остале догађаје у наступајућем периоду, као што су 1. децембар -Светски дан борбе против сиде, 3.децембар- Светски дан дистрофичара и 10. децембар- Светски дан људских права”, рекла је Јамина Станишић, професор историје у Медицинској школи.

Ученици Медицинске школе су истакли да се недовољно говори о теми каква је насиље. Поручују да свако од нас треба да реагује уколико препозна било коју врсту агресивности.

Својим потписима да су против насиља сваке врсте поручили су да ће се као младе и одговорне особе борити да тога буде мање, бар у околини која нас окружује.

 

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …