Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракочевић: Нема разумног објашњења за забрану пролаза на Мердару

Ракочевић: Нема разумног објашњења за забрану пролаза на Мердару

После вишечасовног чекања на административном прелазу Мердаре, представници Дома културе у Грачаници нису добили дозволу да пређу на територију централне Србије како би наставили пут Новог Сада и присуствовали отварању Изложбе радова младих уметника са Косова и Метохије у Заводу за културу Војводине, чији су и организатори.

Директор Дома културе у Грачаници Живојин Ракочевић рекао је за РТВ Грачаница да нема разумног објашњења за забрано преласка на админисративном прелазу Мердаре, али да је упркос томе екипа представника ове институције свој пут ди циља пронашла обилазним путем.

“Ми годинама, недељно ту прелазимо и преносимо уметничка дела, музичке инструменте, слике сценографије за наше догађаје и до сада никада нико није правио проблем јер смо имали уредну документацију. Јуче смо око десет ујутру заустављени на Мердару и та агонија је трајала неколико сати . Нема разумног објашњења, нема никаквог папира који би могао да каже да не можемо ту да прођемо.Ради се о младим сликарима, младим уметницима који су гетоизирани и сада им треба додатна граница коју треба да прескоче у животу и у својој личној слободи”, истакао је Ракочевић за РТВ Грачаница.

Изложба младих уметника са Косова и Метохије организована је у Заводу за културу Војводине у Новом Саду. Отварање изложбе која носи назив “Лице Будућности ” очекује се вечерас у 18 и 30 и трајаће до 05. децембра.

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …