Главна / Вести / Косово и Метохија / Помпео: Приштина да укине таксе на производе из Србије и БиХ

Помпео: Приштина да укине таксе на производе из Србије и БиХ

Фото: Ртс

Амерички државни секретар Мајкл Помпео позвао је косовске власти да укину таксе на производе из Србије и Босне и Херцеговине, које су прошле недеље подигнуте на 100 одсто.

Мајкл Помпео је, на састанку са косовским председником Хашимом Тачијем, поручио да Приштина треба да сарађује са Београдом, како би се избегле провокације и спустила тензија, објављено је на сајту Стејт департмента.

Позвао је Приштину да искористи јединствену прилику да постигне “историјски договор” о нормализацији односа са Београдом у оквиру дијалога под окриљем Европске уније.

“Нормализација односа између Косова и Србије је једини начин да се отвори пут за будућу интеграцију обе земље у западну заједницу нација. Сједињене Државе су спремне да помогну и подрже стране у циљу постизања решења које је одрживо, примењиво и доприноси стабилности”, рекао је Помпео.

Амерички државни секретар је потврдио подршку САД Косову и честитао на, како каже, “великим корацима” који су направављени у претходних 10 година.

Тачи и Помпео су разговарали о значају усаглашавања владавине закона и подстицања економског раста како би се осигурала будућност Косова, наводи се на сајту.

Извор: Ртс

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …