Главна / Вести / Косово и Метохија / Српски посланици још у парламенту, нема потврде састанка са Ханом

Српски посланици још у парламенту, нема потврде састанка са Ханом

У недељу пре подне посланици Српске листе затворили су се у косовској скупштини до доласка представника ЕУ Јоханеса Хана. Посланик Српске Листе Игор Симић рекао је за РТС да је Хан обавештен о њиховом протесту, али да још немају потврду састанка.

Симић је рекао да имају информацију да Хан није имао у плану да се састане са представницима Српске листе. Међутим, како је Симић додао, после послатог захтева да се састану са њим, добили су потврду да је такав захтев примљен, али не и да ли ће до сусрета доћи.

“Ми ћемо остати овде, да се мирно и демократски боримо. Очекујемо да ће имати слуха”, нагласио је посланик Српске листе и упозорио да су одлуке Приштине да уведе таксе од 100 одсто погубне.

“Клизимо ка хуманитарној кризи. Сама ситуација је тензична”, рекао је Симић.

Срби на Косову и Метохији овим гестом настављају мирне протесте и борбу за укидање таксе које је Приштина увела пре 12 дана.

Јоханес Хан ће у понедељак посетити Приштину, након сусрета са председником Србије Александром Вучићем у Београду.

Претходно је председник Српске листе Горан Ракић, после ванредне седнице Кризног штаба у Косовској Митровици, саопштио да српски посланици намеравају да упознају Хана са последицама увођења таксе на српске производе, због које, како каже, прети хуманитарна катастрофа.

Новинарима се у косовској скупштини у међувремену обратио посланик Српске листе Саша Милосављевић, рекавши да желе да протестују на миран и демократски начин, без провокација.

Извор:РТС

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …