Главна / Друштво / Особе са инвалидитетом не живе поред нас, живе са нама!

Особе са инвалидитетом не живе поред нас, живе са нама!

Игром речима, песмом, порукама подршке и дружењем са штићеницима ове установе у Дому за омладину у насељу Падалиште у Грачаници, ученици и професори Медицинске школе обележили су 3. децембар- Међународни дан особа са инавалидитетом.

“Овде смо са професорима како би смо штићеницима ове установе пружили подршку и показали им да имају подједнако право на све активности као и сви други људи на овом свету”, рекла је Исидора Лазић, ученица Медицинске школе.

Весели и задовољни због показане пажње, поштовања и пружене подршке, штићеници и особље Дома за омладину нису штедели речи захвалности.

“Данас су ученици Медицинске школе поново са нама. Посетили су нас после Ускрса, када су организовали за наше штићенике предавања на тему “Правилна исхрана”. Данас са нама обележавају овај посебан дан за нас, Дан особа са инвалидитетом и јако смо захвални и срећни што су овде, што се може приметити и на лицима наших корисника Дома”, рекла је за РТВ Грачаница Слађана Јевтић, менаџер Дома за омладину.

Још једна од порука данашњег обележавања Дана особа са инвалидитетом је да друштво мора више да учествује у укључивању особа са посебним потребама у свакодневне активности.

“Морамо више да радимо на укључивању особа са посебним потребама у свакодневне активности. Помало сам тужна јер се сетимо тих обавеза само приликом обалежавања оваквих дана. Ученици Медицинске школе су својим активностима хтели да укажу управо на те наше обавезе”, рекла је психолог Александра Димитријевић.

Данашња активност ученика Медицинске школе спроведена је под слоганом ” Особе са инвалидитетом не живе поред нас, живе са нама!

Check Also

Чланови Удржења породица киднапованих и несталих изразили сумњу у окончање процеса расветљавања свих случајева

У организацији Удружења породица несталих и киднапованих у Грачаници одржан је округли сто на тему …