Главна / Друштво / Отворена балон сала у Доњој Гуштерици

Отворена балон сала у Доњој Гуштерици

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић отворио је данас у Доњој Гуштерици балон салу, која ће омладини у Доњој Гуштерици и околним селима омогућити бављење спортом и у хладном зимском периоду.

Балон сала изграђена је у дворишту једне од најстаријих школа на овом простору,  ОШ „Кнез Лазар“ , а Поповић истиче да ће општина Грачаница и у будуће радити на стварању свих неопходних услова за правилан развој деце и омладине.

„Ово је један од већих пројеката у општини Грачаница који ће омогућити  најадекватније услове за бављење спортом деци и омладини у  Доњој Гуштерици али и омладини из околних села., јер омладина и јесте наша будућност и наш опстанак овде“, казао је Поповић.

Поповић је нагласио да ће Општина Грачаница наставити  да равномерно развија сва места на својој територији.

Директор ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици Драган Максимовић каже да ће овај објекат свакако бити од велике користи основцима ове школе.

„Ми смо и до сада имали фискултурну салу, али не и услове за одигравање фудбалских утакмица. Ово је веома значајан пројекат  који ће нашим ученицима и омадини  пружити најубоље услове за одигравање фудбалских утакмица и у овим зимским данима“, каже Максимовић.

Балон сала је површине 1200 квадратних метара, а Општина Грачаница је за изградњу овог модерно опремљеног спортског објекта издвојила 83.000м евра.

Check Also

Вучић са Столтенбергом у Бриселу: НАТО је посвећен КФОР-у и његовој мисији

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтеберг поручио је да је Северноатлантска алијанса посвећена мисији КФОР, која …