Главна / Вести / Косово и Метохија / Директорат: За Србију је аеродром у Приштини затворен 1999.

Директорат: За Србију је аеродром у Приштини затворен 1999.

Надлежни органи и службе у Републици Србији не могу одобравати летове у цивилном ваздушном саобраћају за Аеродром “Приштина”, нити пружати услуге, будући да је он затворен за цивилни ваздушни саобраћај још 6. маја 1999. године и да је тај статус и даље на снази за Србију, саопштио је данас Директорат цивилног ваздухопловства.

У саопштењу се додаје да је Информација о статусу Аеродрома “Приштина” објављена у ваздухопловним публикацијама Републике Србије и на тај начин је доступна свим заинтересованим ваздухопловним субјектима

“У вези са наводима појединих медија који преносе изјаве такозваних косовских званичника да Србија жели да затвори аеродром у Приштини, истичемо да је Аеродром ‘Приштина’ затворен за цивилни ваздушни саобраћај још 6. маја 1999. године и да је тај статус и даље на снази за Републику Србију”, наводи се у саопштењу.

Питање нормализације ваздушног саобраћаја на Косову и Метохији разматра се у оквиру међународних форума у којима Србија активно учествује.

“Као резултат тих разговора, 2014. године је дошло до отварања горњег слоја ваздушног простора изнад Косова и Метохије, чиме је омогућено да ваздухоплови прелећу тај простор. На форумима су у току разговори о отварању доњег слоја ваздушног простора изнад Косова и Метохије”, додаје се у саопштењу.

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …