Главна / Вести / Косово и Метохија / С. Поповић: Највећа снага вредни домаћини а најјаче оружје воља за рад

С. Поповић: Највећа снага вредни домаћини а најјаче оружје воља за рад

„Наша највећа одбрамбена снага су вредни домаћини а најјаче оружје воља којом обрађују своја имања како би својој породици обезбедили сигуран опстанак. Зато настављамо да улажемо  у ову врсту одбране и у ову врсту оружја“, рекао је данас у Доњој Гуштерици председник општине Грачаница Срђан Поповић уручујући помоћ  Земљорадничкој зарузи.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић са сарадницима данас је посетио Доњу Гуштерицу где је Земљорадничкој задрузи  уручио трактор, дозатор за ђубиво и прикључну машину за чишћење снега.

Том приликом Поповић се захвалио пољопривредницима на вредном раду и труду који улажу како би остали и опстали на својим имањима. Осим културе и туризма  пољопривреда је један од највећих ресурса наше општине, казао је Поповић.

„Општина Грачаница високо цени рад и труд људи који покушавају  да својим породицама створе егзистенцију. Нема јачег оружја од воље једног човека да ради и ствара. Општина Грачаница наставиће да улаже у пољопривреду и развој пољопривредних ресурса а пре свега у људе који желе да обрађују своја имања како би им олакшали рад и повећали им приносе. Ова помоћ коју смо данас уручили Земљорадничкој задрузи је само један мали али важан корак у том правцу. Земљорадничка задруга је важан фактор у том правцу и наставићемо да је опремамо најсавременијим машинама које су највеће оружје за наше пољопривреднике“, казао је Поповић.

Пројекат помоћи земљорадничккој Задрузи реализовала је општина Грачаница у сарадњи са канцеларијом Европске уније на Косову преко пројекта за стабилизацију заједница III који спроводи ИОМ.

Општина Грачаница за следећу годину планира донацију 30 кошница пчеларима са територије општине Грачаница.

Check Also

Oдложено устоличење патријарха Порфирија у Пећкој Патријаршији

Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве, под председништвом патријарха српског Порфирија, одлучио је да редовно …