Главна / Вести / Косово и Метохија / У близини Газиместана пронађено 15 килограма експлозива

У близини Газиместана пронађено 15 килограма експлозива

Косовска полиција потврдила је за “Експрес онлајн” да је у селу Мазгит у близини Газиместана, на релацији Приштина–Митровица, пронађено 15 килограма експлозива.

Експрес је ову вест објавио као “брејкинг њуз”, али не наводи више детаља о наводном проналаску 15 килограма експлозива у близини Газиместана.

“Око 14 часова добили смо информације о сумњивом возилу на ауто-путу Приштина–Митровица, односно у близини села Мазгит. Полицијске јединице су на терену и тренутно предузимају потребне оперативне радње. Док траје увиђај, саобраћај се усмерава на алтернативне правце. Полиција испитује све околности које се тичу случаја “, рекла је Ахмети.

Косовска амбасадорка у САД Вљора Читаку оценила је да је очигледно да је “неко” заинтересован за дестабилизовање Косова и изазивање инцидената, уочи сутрашњег гласања о трансформацији косовских безбедносних снага у војску.

“Косовска полиција управо је открила 15 килограма експлозивног материјала у близини Газиместана. Очигледно је да је неко заинтересован за дестабилизовање Косова и изазивање инцидената дан уочи гласања о косовским безбедносним снагама”, навела је Читаку на свом налогу на Твитеру.

Извор: Танјуг, Коха ТВ, РТС

Check Also

Пада број заражених коронавирусом на Косову

Национални институт за јавно здравље Косова објавио је да је током последња 24 сата да …