Главна / Вести / Косово и Метохија / Отворен анекс ОШ „Кнез Лазар“у Горњој Гуштерици

Отворен анекс ОШ „Кнез Лазар“у Горњој Гуштерици

У Горњој Гуштерици средствима општинског Одељења за образовање урађена је реконструкција и изграђен анекс ОШ „Кнез Лазар“ у којој наставу од предшколског до четвртог разреда похађа око педесетак ученика.

У овој школи дограђени су учионица и хол, уређена водоводна и канализациона мрежа, изграђени тоалети, који до сада нису постојали у школском објекту и замењена кровна конструкција.

У непосредној близини реконструисаног школског објекта, средствима општине Грачаница изграђен је и предшколски објекат.

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је истурена одељења основне школе „Кнез Лазар“  у Горњој Гуштерици , која је средствима општине Грачаница потпуно реконструисана.

„Настављамо са равномерним развојем свих места у општини Грачаница. Пресрећан сам што је још једна школа и предшколска установа реновирана и наши ученици сада имају боље услове за одрастање. Овим доказаујемо да радимо на останку и опстанку Срба на КиМ“ рекао је Поповић.

Директор ОШ „Кнез Лазар“ Драган Максимовић рекао је да општина Грачаница својим улагањем у образовање  наставља показује да је образовање стуб опстанка на овим просторима.

„Добили смо једну учионицу и мокри чвор,али и реконструкција крова је урађена. Све ово је било преко потребно истуреном одељењу ОШ „Кнез Лазар“ у Горњој Гуштерици. Сада су бољи услови за рад са децом“.

Слађан Ничић, председник села у Горњој Гуштерици казао је да ово значи много деци, наставницима али и мештанима.

„Адаптација ове школе у многоме ће помоћи деци.Овде похађа око 150 деце од првог до четвртог разреда, а више разреде настављају у матичној школи у Доњој Гуштерици“.

 

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …