Главна / Друштво / Забрањена продаја пиротехничких средстава у нелиценцираним радњама

Забрањена продаја пиротехничких средстава у нелиценцираним радњама

Одељење инспекције општине Грачаница саопштава да је на територији општине Грачаница на основу уредбе надлежног министаства забрањена продаја пиротехничких средстава лицима млађим од 18 година.

Како је саопштено у сврху контроле неовлашћене продаје пиротехничких средстава инпектори овог општинског одељења биће додатно ангажовани на терену и у случају непоштовања одлуке примениће се законом предвиђене казнене мере.

Петарде, ватромете и друге врсте пиротехничких средства трговински објекти ће моћи да продају само уколико имају дозволу за то и издају фискални рачун и то искључиво лицима старијим од 18 година а тржишна инспекција је у обавези да проверава декларацију производа.

Општински инспектори моле грађане који су љубитељи пиротехничких средстава да исте набављају у лиценцираним радњама и да опрезно рукују са њима како би се избегле могуће нежељене последице.

Општински инспектори ових дана деле пропратни материјал којим се трговци упозоравају о забрани продаје пиротехнике лицима млађим од 18 година и који према прописима мора бити истакнут на видљивом месту у свим трговинским објектима.

Check Also

Чланови Удржења породица киднапованих и несталих изразили сумњу у окончање процеса расветљавања свих случајева

У организацији Удружења породица несталих и киднапованих у Грачаници одржан је округли сто на тему …