Главна / Вести / Косово и Метохија / Тодосијевић: Улагања ће бити велика и наредне године

Тодосијевић: Улагања ће бити велика и наредне године

Општина Звечан једно је од највећих градилишта не само на Косову и Метохији него и шире у Србији. Рајска бања у Бањској, Сунчана долина и  изградња регионалног водовода само су неки од пројеката који 2018. годину чине успешном, каже за ТВ Мост Председник Привременог органа општине ЗвечанИван Тодосијевић.

“Оно што је влада Републике Србије преко Канцеларије за КиМ финансирала јесте изградња Рајске бање у Бањској, отворен је комплекс отворених базена, 24 стамбене јединице које се завршавају, затим помоћ у грађевинском материјалу, изградња кућа за социјално угрожене, све су то активности које су се спроводиле у току 2018. године на територији општине Звечан. Оно што нас је посебно обрадовало ове године је помоћ Министарства за локалну самоуправу Републике Србије, које је кроз њихов програм донирало средства за куповину ношњи КУД Звечан“, наводи Тодосијевић и додаје да ће улагања бити велика и у наредној години.

„Када се говори о инфраструктурним улагањима упркос таксама од 100 одсто трудићемо се да испоштујемо одлуку Владе Србије.Улагања ће бити изузетно велика наредне године а тичу се Рајске бање, наставак улагања у Сунчану долину, радови на регионалном водоводу и оно што је интересантно за вас, кроз програм за помоћ грађанима на КиМ одвојено је око 160 милиона динара за изградњу нове зграде ТВ Мост“, каже он.

Када се говори о сигурности и безбедности на терену Тодосијевић каже да је година била пуна изазова.

„Имамо неке неразумне и луде одлуке које долазе из Приштине а тичу се такси од 100 одсто, затим имали смо једну неразумну одлуку која је све нас уплашила, одлука приштинских власти која је имала и има за циљ да протера преостали српски живаљ са простора КиМ, формирање тзв. Војске Косова. Све су то били изазови са којима смо се суочили у 2018. Међутим и ти изазови су учинили да наше јединство буде још јаче, показали смо да мирним путем можемо да се изборимо за наше право за живот овде и оно што нас очекује у 2019. а тиче се безбедности на овим просторима“, истакао је Тодосијевић.

Додаје да је 2019. неизвесна година у којој се може очекивати решење статуса северне српске покрајине, мада конкретног решења нема. Важно је како истиче да породице буду здраве, а мир изнад свега.

„Наглашавам здравље и мир су нам најпотребнији и јединство које смо исказали у 2018 да буде на истом нивоу.,јер само јединствено и сложно можемо да се изборимо са свим недаћама које су пред нама. Желим да нагласим да ћемо против свих неразумних одлука којих ће претпостављам бити, борити се само мирним и демократским средствима али нећемо дозволити да клекнемо на колена и чекамо да ас неко угњетава. Бранићемо и своје достојанство и животе наше деце“, поручује  Тодосијевић.

Извор:РТВ Мост

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …