Главна / Вести / Косово и Метохија / Тачи: Питање несталих један од приоритета дијалога

Тачи: Питање несталих један од приоритета дијалога

Председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, написао је данас на свом Фејсбук профилу да ће питање несталих током последњег рата бити једно од приоритетних питања у завршној фази дијалога са Београдом.

Приштина се последњих недеља интензивно припрема за наставак дијалог са Београдом, иако је председник Србије Александар Вучић до сада више пута поручио да дијалога неће бити све док приштинске власти не укину мере повећаних такса на робу из централне Србије.

Уместо да Приштина размишља о укидању увећаних такси за 100 одсто на робу из Србије, премијер привремених институција у Приштини, Рамуш Харадинај, одлучио је у петак да ту меру прошири и на робу страних компанија које послују у Србији.

“У завршној фази дијалога у Бриселу, судбина несталих биће међу приоритетним питањима. Породице несталих заслужују да знају за судбину својих вољених, па ћемо као институције учинити све што можемо да откријемо њихову судбину”, написао је Тачи.

Након што је, како је навео, заједно са члановима породица несталих, последњег дана ове године одао почаст на спомен гробљу, Тачи је навео да је питање несталих “највећа рана косовског друштва”.

Извор: Танјуг

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …