Главна / Вести / Косово и Метохија / Новогодишњи пакетићи и за малишане из Бања, Сувог Грла и Црколеза

Новогодишњи пакетићи и за малишане из Бања, Сувог Грла и Црколеза

Хуманитарна организација “Солидарност за Косово” као и претходних година, обезбедила је новогодишње пакетиће за децу из дреничког краја.

Волонтери ове организације, на чијем је челу француски хуманитарац Арно Гујон, јуче су обрадовали малишане из Бања, Сувог Грла и Црколеза.

Због забране уласка на територију Косова, хуманитарац Арно Гујон, није био у прилици да лично подели новогодишње пакетиће, али се огласио преко Фејсбука.

“Данас су волонтери били у Метохији где су посетили децу у Бању и Црколезу. Прво село јужно од Ибра које сам посетио било је Бање. Друго је било Црколез. Било је то пре 12 година и од тада, осим ове године, нисам пропустио ни једном да обрадујем децу у та два прелепа али веома изолована села. Велики поздрав из Београда за Пају, малу Невену (прва слика), Белошевиће и све породице из Бања, Црколеза и Сувог Грла!”, написао је Гујон на свом Фејсбук профилу.

Француски хуманитарац Арно Гујон и даље има забрану уласка на територију Косова. Волонтери организације „Солидарност за Косово“, ипак су успели да уђу на Косово.

“Нису имали проблема ни задржавања, од стране косовских служби. Моћи ће да почну са дељењем хуманитарне помоћи коју смо делом довезли из Француске и делом купили на лицу места“, написао је Гујон.

Он је међутим, како је објавио преко друштвених мрежа, поново морао да се врати са прелаза Јариње, због забране коју су му одредиле приштинске власти.

“Ове године, после 14 година од када водим сваке године божићни конвој, морао сам да се вратим назад према централној Србији. Срце ми је тешко вечерас, али срећан сам што ће се наша солидарност наставити“, навео је Гујон.

Извор: Радио Контакт Плус

 

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …