Главна / Вести / Свет / У Нову годину ушли и Аустралија, Тајланд, Сингапур, Индонезија, Јапан…

У Нову годину ушли и Аустралија, Тајланд, Сингапур, Индонезија, Јапан…

Становници Аустралије, Тајланда, Сингапура, Филипина, Индонезије, Јапана, Северне Кореје и Кине ушли су у 2019. годину.

Како преноси “Гардијан”, небо изнад Сингапура испунило је шаренило новогодишњих ватромета, а у нову годину су пре те земље ушли и становници Тајланда и Индонезије.

У Џакарти је највећи број људи био испред хотела Кемпински чекајући да уђе у 2019, док су недалеко одатле истовремено градске власти организовале масовно венчање за више од 500 сиромашних индонежанских парова који можда немају званична документа попут крштеница.

Ватромети су обасјали и небо изнад Токија и Хонгконга, Сиднеја и Окланда, а у 2019. годину први су ушли становници острва Тонга, Самое и Кирибата.

Око милион људи у препуној сиднејској луци у највећем граду Аустралије, дочекало је Нову годину у спектакуларној прослави уз ватромет и соул музику, преноси АП.

Наводи се да је ово био један од најсложенијих ватромета у историји Аустралије, изведен у златним, љубичастим и сребрним тоновима који су пулсирали уз песму “(Yоу Маке Ме Феел Лике) А Натурал Wоман” чувене певачице Арете Френклин, која је преминула у августу.

АП наводи да је за овај спектакл искоришћено 8,5 тона ватромета и њему је виђено више од 100.000 пиротехничких средстава.

Агенција наводи да су претходно, због олује која је погодила Сиднеј, покисле десетине хиљада људи који су пристизали на традиционалну прославу, а и сама олуја је “направила свој ватрени шоу”, поšто је небо парало на десетине муња.

Ватромет је одрžжан и у другом аустралијском граду Мелбурну где је коришћено чак 14 тона материјала који је испаљиван са земље и кровова зграда, а међу специјалним ефектима виђени су и летећи змајеви.

На трећој прослави у Бризбејну ватромет изнад Бризбејнске луке посматрало је око 85.000 људи.

Извор: Танјуг

 

Check Also

Стано: Вучић и Курти 15. јуна у Бриселу

Нова рунда дијалога Београда и Приштине одржаће се у уторак 15. јуна у Бриселу, најавио …