Главна / Друштво / Ђачки парламенти у акцији против вршњачког насиља

Ђачки парламенти у акцији против вршњачког насиља

Савремено друштво има велику одговорност да прати и реагује на све облике насиља, који од појединачних случајева врло брзо прерасту у појаву. Мало је оних који се не сећају бар једног ученика у разреду којем су се сви ругали због телесне тежине, називали га погрдним именима и одбацивали га.

Данашње вербално насиље одавно је одавно изгубило безазлену ноту, којом све се сви хтели доказати и наметнути као бољи или важнији од онога коме смо се ругали. Зато је неопходно бити у сталном контакту са децом и слушати их, јер они најбоље познају своје вршњаке и њихов начин размишљања и реаговања и покушати да им приближимо последице, чак и онога што они често сматрају безазленим задиркивањем или шалом.

Невладина организација “Путевима сунца”, једна је од организација која се управо бави децом, дечијим правиман и заштитом деце, а ова НВО је у претходној години реализовала пројекат који је управо намењен препознавању и  спречавању вршњачког насиља.

Пројекат носи назив “Парламенти у акцији против насиља”, а пројекат су подржали “Save the Children” и “Sida” организације које делују на Косову.

Емисију можете послушати на линку испод текста.

 

 

Check Also

У српским срединама на КиМ регистровано 18 новозаражених корона вирусом

У српским срединама на Косову и Метохији, од тестираних 58 узорака, регистровано 18 нових случајева …