Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Питање имена изборне листе решити са ОЕБС-ом

Дачић: Питање имена изборне листе решити са ОЕБС-ом

dacicПремијер Ивица Дачић изјавио је данас поводом спора око имена листе “Грађанска иницијатива Србија”, за локалне изборе на КиМ да о томе треба разговарати са ОЕБС-ом нагласивши да та листа мора бити јасно означена као српска јер иза ње стоји Србија.

“То је била идеја. Ајде сада да видимо каква је аргументација. Министар (без портфеља задужен за КиМ Александар) Вулин који се тиме бавио у оперативном смислу сигурно ће о томе разговарати” казао је Дачић и додао да то није једина спорна листа, да их има више које у називу имају Србију, а неке Црну Гору.

“То је исто као и код партија…на пример да ли је Социјалистичка партија Србије или је српска социјалистичка партија. То је ствар политизације нечега што је у овом тренутку актуелно, али то је веома штети” навео је Дачић.

Штетно, додао је, када се такве теме подигну на политички ниво и испадну проблематичне јер је и ту, као и код ознака на гласачким листићима, све могло да се реши на радним групама као што је предвиђено.
“Овако то се подиже на политички ниво и процењује ко је победио а ко изгубио. То је смешно, али исто тако може да угрози све остало” рекао је Дачић.

Премијер је указао и на манипулацију приштинске стране поводом договора о позивном броју, који, по њима, значи признање независности, и истакао да у споразуму јасно пише да ће тај број бити “додељен”, а да ће се о начину како ће бити затражен и додељен разговарати у наредна три месеца.

Извор: РТС

Check Also

У Грачаници још четири особе заражене короном

На територији општине Грачаница у последња 24 сата четири особе оболелеле су од Ковида 19, …