Главна / Вести / Косово и Метохија / Дрецун: Независност Косова бесперспективна

Дрецун: Независност Косова бесперспективна

Председник Одбора за КиМ Скупштине Србије Милован Дрецун каже за РТС да се показало да је једнострано проглашена независност Косова бесперспективна. У Приштини треба да прихвате да је Србија своју позицију ојачала, каже Дрецун.

Приштинска телевизија Клан Косова објавила је да је Република Палау, острвска земља у Пацифику, повукла признање Косова. Милован Дрецун указује да повлачења признања представљају озбиљан успех наше земље.

“Деловало је да је процес заокруживања процеса независности неповратан. Када су многе земље трпеле притисак западних земаља да признају Косово, Србија је тај процес учинила подлежним потезима уназад, враћању на претходно стање”, рекао је Дрецун гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Показало се, истиче, да је самопроглашена државност Косова, ако је једнострана – бесперспективна. Указује да је потребно коначно, свеобухватно решење.

“Овај процес ћемо наставити. Нећемо да се помиримо са ситуацијом да нас неко натера да признамо ту самопроглашену државу. И овај случај је показао да треба разговарати. У Приштини морају да прихвате чињеницу да је Србија своју позицију суштински ојачала, стварају се услови да се спречи Приштина у једностраном понашању”, рекао је Дрецун.

Check Also

“Цуерст”: Нови нон-пејпер, Косову специјални статус у оквиру Србије на 99 година.

Немачки магазин “Цуертс” (Зуерст) објавио је да постоји нови нон-пејпер у вези са Косовом, који …