Главна / Друштво / Основна школа “Кнез Лазар” у Д. Гуштерици завршава полугође у адекватнијим условима

Основна школа “Кнез Лазар” у Д. Гуштерици завршава полугође у адекватнијим условима

Основна школа Кнез Лазар у Доњој Гуштерици, поред матичне школе има и истурена одељења у Горњој Гуштерици, Добротину и Ливађу, у којима се настава одвија за ученике до четвртог разреда. У току летњег распуста радило се на уређењу екстеријера и ентеријера ове школе, тако да је нова школска година започела у адекватнијим условима за рад, а притом, захваљујући општини Грачаница, ова школа, као и грађани, добили су на коришћење и нову балон салу.

По речима директора школе Драгана Максимовића, услови за рад су сада јако добри, а све што је урађено, урађено је у сарадњи са општином Грачаница. Између осталог, решен је и проблем са школом у Горњој Гуштерици.

– У Горњој Гуштерици имали смо један велики проблем, тачније нисмо имали мокри чвор. Сада смо поред мокрог чвора, добили још једну учионицу у склопу школе, а извршена је и реконструкција целог крова – каже Драган Максимовић за Јутро РТВ Грачаница.

Уређење просторија рађено је и у истуреним одељењима у Добротину и Ливађу, а оно што преостаје и што се може очекивати за неки наредни период јесте реновирање фискултурне сале у матичној школи.

Опширнији разговор можете погледати на видео снимку испод текста.

Check Also

Чланови Удржења породица киднапованих и несталих изразили сумњу у окончање процеса расветљавања свих случајева

У организацији Удружења породица несталих и киднапованих у Грачаници одржан је округли сто на тему …