Главна / Вести / Косово и Метохија / Изложба у оквиру Етно фестивала младих стваралаца

Изложба у оквиру Етно фестивала младих стваралаца

 Посетиоци   „Етно фестивала  младих стваралаца“ , који је одржан у Дому културе у Грачаница , имали су прилику да  на изложби, која је приређена у оквиру фестивала, виде ручне и филигранске радове, старе инструменте и народне ношње.

Изложбу је отворио Василије Маниташевић из Велике Хоче, који је истакао да је Велика Хоча једна непресушна ризница материјалне и нематеријалне културне баштине.

 

 

На изложби су учествовале и представнице Удружења жена Авенија, које су изложиле своје рукотворине.

„Етно фестивал младих стваралаца“ је организован у оквиру пројекта који реализује „Хумани центар Митровица“, а представник ове НВО из северне Косовске Митровице Верољуб Петронић,  истиче да је веома захвалан Дому културе у Грачаници што је пружио сву подршку у организацији фестивала.

Један од сегмената овог фестивала посвећен је хуманитарној  акцији „Нека живот побеђује, буди хуман“, за прикупљање новчаних средстава за лечење Драгана Трипковића из Племетине“.

 

Петронић истиче и да су на овој манифестацији  позвани и представници шефа конзуларне Канцеларије Руске федерације у Приштини, и представнике Мађарске и Хрватске амбасаде.

„Идеја је била да спојимо Србе који живе у овим земљама са Србима на Косову и Метохији како би остварили сарадњу у области кутуре“, каже Петронић.

Фестивал помогли: Удружење гуслара, здравичара и епских песника „Бановић Страхиња“ Косовска Митровица, Скупштина Града Приштине, Општина Грачаница, Телевизија „Мост“ и „РТК2“.

Check Also

Петковић са Франческом Бонели о повратку интерно расељених лица на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас са шефицом Канцеларије …