Главна / Вести / Косово и Метохија / “Слатко срце” Грачаница: Увођењем такси спречено нам је право на лечење и нормалан живот

“Слатко срце” Грачаница: Увођењем такси спречено нам је право на лечење и нормалан живот

Удружење за борбу против дијабетеса  „Слатко срце“ Грачаница већ годину ипо дана пружа својим корисницима помоћ. Недавно са компанијом Новонордиск  обезбедили су Новопен 4 и бризгалице , које никада није било на овим просторима, рекао је за јутарњи програм Бојан Мирковић, председник Удружења „Слатко срце“ Грачаница.

„Диајбетичари без пена не могу дати себи своју терапију и сада их има на срећу, јер смо имали неколико бризгалица које смо позајмљивали  из удружења. Сада нам је олакшано, обезбедили смо и нема панике код дијабетичара, јер уколико им је потребна бризгалица могу се јавити удружењу да преузму. Нажалост због целе ситуације и несташице лекова, приморани смо да одлазимо до централне Србије како би узели своје терапије. Инсулина нема и често нам долазе оболели од дијабетеса да зтараже дозу јер им је нестала , наравно да помажемо свима, јер нам је увођењем такси спречено право на лечење и на нормалан живот“, рекао је Мирковић.

Активиста Милан Живић је рекао да оболели од дијабетеса често долазе на савете.

“Планирамо акције и предавања у току године, како би скренули пажњу становништву , да брину о свом здрављу. Колико смо у могућности несебично пружамо помоћ и зато постојимо. Врата нашег удружења су отворена увек”, рекао је Живић.

Опширнији разговор у наставку:

Check Also

Вучић: Србија само за границе утврђене одлукама УН, Очекујемо подршку Русије

Председник Александар Вучић поновио је вечерас да Србија подржава искључиво принцип непроменљивости граница у складу …