Главна / Вести / Косово и Метохија / Председник Поповић честитао Станисављевићу на првом месту и златном пехару

Председник Поповић честитао Станисављевићу на првом месту и златном пехару

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас Слободана Станисављевића освајача првог места и златног пехара у кик-боксу на светском купу „Октагон“ у Чешкој.

Општина Грачаница финансијски је помогла Слободану Станисављевићу (28) из Угљара да отпутује на такмичење.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић честитао је Станисављевићу и пожелео му пуно успеха у даљим такмичењима.

„Срећан сам због вести да је неко из општине Грачаница постигао овако велики успех. Општина Грачаница поносна је на све спортисте који предано раде и постижу резултате. Увек ћемо улагати у младост јер је то наша снага. Још једном у име општине Грачаница честитам Слободану на освајању првог места и златног пехара на такмичењу у кик-боксу за светски куп Октагон“, казао је Поповић.

Осим Станисављевића, на светском купу у кик-боксу у Чешкој учествовао је и Душан Ивановић из Лапљег села. Председнику Поповићу и Општини Грачаница захвалили су се на пруженој подршци.

„Општина је изашла у сусрет у виду превоза, то су велики трошкови, пут је дуг. Организација турнира је била савршена. Ово највећи спортски догађај на којем смо учествовали и први професионални мечеви“, казао је Станисављевић.

„Вежбало се пуно, потребно је много рада, времена и одрицања, на крају се исплатило. Оставили смо домаћи задатак нашој омладини да се бави спортом и да постижу овакве резултате. Верујем да ће мој успех послужити младим спортистима да буду упорни и истрају у својим циљевима“, поручио је Станисављевић.

Светски куп Октагон одржан је пре два дана у Чешкој, у граду Злин. Слободан Станисављевић је у финалу, у категорији до 70 килограма, савладао вишеструког првака Србије у кик-боксу, Миломира Петковића (20) из Лознице.

На такмичењу је учествовало 22 такмичара, а одржано је 11 мечева.

Титулу светског шампиона Станисављевић ће бранити 5. маја 2019. године, у чешком граду Острава.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

ККиМ: Османи или не жели дијалог, или не схвата концепт мирољубиве политике

Контрадикторност и апсурд су постали омиљене реторичке фигуре политичара у Приштини, који из дана у …