Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Рушимо вештачки наметнуте баријере између Срба

Ђурић: Рушимо вештачки наметнуте баријере између Срба

У центру Новог Сада отворен је Косметски кутак где ће бити представљени српски производи са Косова и Метохије.

Косметски кутак су отворили шеф владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

“Нови Сад је први град у Србији где можете купити српске производе са Косова и Метохије. Тиме рушимо вештачки наметнуте баријере између Срба и вештачки наметнуте баријере кроз антицивилизацијске таксе на српске производе”, изјавио је Марко Ђурић.

Градоначелник Новог Сада данашњи догађај назвао је победим нормалног живота.

“Овим желимо да на конкретан начин помогнемо у процесу јачање економских права српских произвођача на Косову и Метохији. Да покажемо да Срби на Косову и Метохији раде добро и квалитетно. Ово је и апел свима да се не бусамо у груди, да не носимо мајице са звучним паролама, већ да конкретним стварима покажемо шта можемо да учинимо за наш народ на Косову и Метохији”, рекао је Вучевић.

Ђурић је објаснио да је ово резултат заједничког рада Канцеларије на чијем је челу, Града Новог Сада и Mинистарства привреде.

Вучевић каже да се нада да ће, након Универекспорта, где су отворени први рафови са српским производима са Косова и Метохије, тај пример следити и сви остали мегамаркети и продавнице у Новом Саду.

Произвођач вина и власник једне од најстаријих винарија на Косову и Метохији, Љубомир Бркић, из Велике Хоче рекао је да ово много значи за све произвођаче са Косова и Метохије.

“Ово је ветар у леђа за произвођаче са Косова и Метохије. Да наше вино, иако свакако чувено, дође до многих конзумената”, рекао је Љубомир Бркић.

Слободан Јагодић из трговинског ланца “Универекспорт” истиче да је план да у будућој сарадњи са произвођачима са Косова и Метохије фокус не буде само у ширењу броја артикала и асортимана које они нуде, него и на преносу знања и искуства и свих потребних, релевантних информација које су им непоходне да што боље пласирају своје производе на ово тржиште.

Извор: РТС

Check Also

Канцеларија за КиМ: Наставићемо да трагамо за отмичарима и да инсистирамо  на њиховом кажњавању

Отмица рудара Жарка Спасића, која се догодила на данашњи дан 1998. године, означила је почетак …