Главна / Друштво / Поповић: Туризам покретач општинског развоја

Поповић: Туризам покретач општинског развоја

Туристичка организација Грачанице (ТОГ) представља туристичке потенцијале општине Грачаница на Међународном сајму туризма у Београду. Штанд ове организације обишао је председник Општине Грачаница Срђан Поповић.

У циљу презентације туристичке понуде општине Грачаница, ТОГ учествује на 41. Међународном сајму туризма који се у Београду одржава од 21. до 24. фебруара.

И ове године ТОГ представља целокупну понуду наше општине, а акцент је као и до сада стављен на највеће атракције – манастир Грачаницу и археолошко налазиште Улпијана, а од манифестација – Међународни фестивал средњовековних вештина и заната „Штит“.

Штанд ТОГ-а је, са својим сарадницима, обишао председник Општине Грачаница Срђан Поповић, који је том приликом истакао да у локалним плановима развој туризма заузима важно место.

„Општина Грачаница је улагала и улагаће у туризам јер ту грану препознајемо као једног од покретача економског развоја. Поштовање традиције, неговање обичаја, културни сатржаји су докази да имамо потенцијала за развој туризма и Грачаницу је зато прошле године обишло десетине хиљада људи“, казао је Поповић.

Директор ТОГ-а Бобан Петровић каже да је презадовољан посетом штанда и истиче да ће и ове године остварити сарадњу са многим Туристичким организацијама.

„Велико интересовање изазвали су прикази витешких борби, које су најава средњовековног фестивала „Штит“, који је међународног карактера и који из године у годину привлачи већи број туриста и посетилаца. Данас смо имали презентацију комплетне понуде и у сврху промоције за сајам смо припремили неколико брошура и неколико врста флајера, ново издање туристичког водича Грачанице и календар манифестација за 2019. годину којим се промовише оно што општина Грачаница нуди“, казао је Петровић.

Петровић истиче да ТОГ бележи резултате захваљујући подршци коју општина Грачаница пружа у организацији фестивала и промотивних кампања Грачанице као туристичке дестинације.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …