Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић са Србима са Космета

Вучић са Србима са Космета

Синоћ су албански полицајци ушли у Зубин Поток и отели један камион српском превознику, јер је тобож прешао преко зелене линије, рекао је председник Александар Вучић после састанка са Србима са Космета. Вучић је додао да је то изазвало гнев српског становништва и да су се тек после апела вратили кућама како би избегли додатне проблеме.

Састанку са председником присуствује више од 130 представника Срба са КиМ, на челу са председником Српске листе Гораном Ракиће, као и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Вучић са представницима Срба разговара у згради Генералног секретаријата председника Републике, а након састанка предвиђено је обраћање медијима.

Председник Србије је у недељу најавио да ће са Владом Србије у наредним данима размотрити низ порука које су упућене у последње време из европских и светских земаља, по питању косовског проблема и европских интеграција.

“Разговараћемо о платформи Србије за будућност. Јер, ако се догоди да Србија испуни све обавезе из Бриселског споразума, а Приштина ниједну, а онда они буду ти који уводе таксе од 100 одсто, па бирају “приватне” Србе уместо оних који су добили готово 100-одстотну подршку српског народа, онда се поставља питање да ли је одговорна политика Србије једини могући одговор”, рекао је Вучић.

Извор: РТС

Check Also

Министар Ракић у Партешу: Асфалтираћемо све улице и градити куће за две социјално угрожене породице

Све улице у општини Партеш које су веома значајне за становнике овог места биће асфалтиране. …