Главна / Вести / Косово и Метохија / Срђан Поповић: Наш народ је храбар и мудар и одговорним приступом проблемима опстаје

Срђан Поповић: Наш народ је храбар и мудар и одговорним приступом проблемима опстаје

У делегацији представника српског народа са Косова и Метохије, на састанку са председником Србије Александром Вучићем, био је и председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је за Дневник РТВ Грачаница нагласио да су поруке председника Вучића од великог значаја за српско становништво на Косову и Метохији.

– Председник Вучић веома озбиљно схвата ситуацију и наставља да брине и помаже нашем народу на Косову и Метохији. У претходним месецима имали смо много једностраних одлука од стране Приштине које су угрозиле на неки начин наш останак и опстанак на овим просторима. На ш председник Вучић и наша влада воде једну веома одговорну политику према нама који живимо на овим просторима и једноставно оно што охрабрује је да ћемо се и у будућности борити за сваког појединца и за сваку породицу на Косову и Метохији – наглашава председник општине Грачаница Срђан Поповић.

По речима Срђана Поповића, осећај да нисмо сами и остављени у целој овој ситуацији је више него драгоцен. Он каже да смо и сами одговорним приступом многим ситуацијама са којима смо се суочили , управо одолели свему томе и захваљујући томе и даље опстајемо. Он додаје да ћемо сигурно и у наредном периоду моћи да рачунамо на помоћ наше владе.

– Интензивно се ради. већ су у плану неки пројекти који ће побољшати квалитет живота у свим општинама са српским становништвом, као и у свим местима где Срби живе. То ће допринети и опстанку, али, надамо се и повратку нашег становништва – каже Поповић.

Канцеларија за Косово и Метохију на челу са Марком Ђурићем интензивно ради на инплементацији многих пројеката, а биће их још много, како је јуче најавио и сам директор канцеларије Марко Ђурић.

– Желимо да верујемо да ће разум превладати и међу политичарима у Приштини, али и међу неким Србима који мисле да је важније носити неку титулу, рушити јединство и бити тачка на мапи којом се понижава српски народ на Косову и Метохији. Поручујемо још једном да стојимо на истој страни на коју се наша држава ослања и да ћемо и са места са којих ми управљамо, радити на јединству, одрживости и помоћи свима којима је то потребно – нагласио је председник општине у Дневнику.

Када је у питању порука нашем становништву у овом тренутку, када Приштина и даље остаје при својим једностраним потезима, он каже да имамо прилике да видимо и одређене Србе који желе да наруше јединство ка коме тежимо, али да не смемо да наседамо на провокације и да морамо да будемо стрпљиви.

– Наши мештани на територији општине Грачаница, али и широм Косова и Метохије озбиљно су схватили ову ситуацију и решени су да остану на овим просторима. Наш народ је веома храбар и веома мудар, а из године у годину све боље разумеју ситуацију и поруке које стижу од људи који представљају њих у политици. Колико год будемо у прилици да представимо наше проблеме и потребе на прави начин, у толикој мери можемо да очекујемо и помоћ од председника и наше владе.

Check Also

ККиМ: Османи или не жели дијалог, или не схвата концепт мирољубиве политике

Контрадикторност и апсурд су постали омиљене реторичке фигуре политичара у Приштини, који из дана у …