Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић састао сe са амбасадором Краљевине Белгије Кунрадом Адамом

Марко Ђурић састао сe са амбасадором Краљевине Белгије Кунрадом Адамом

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Краљевине Белгије у Републици Србији Кунрадом Адамом.

Ђурић је саговорника информисао о политичкој и безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини, нагласивши да је српски народ на Косову и Метохији забринут и револтиран због чињенице да Приштина истрајава у својој све агресивнијој политици,наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ датом медијима.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је констатовао да државе чланице Европске уније недовољно пажње поклањају чињеници да Приштина серијом антицивилизацијских и провокативних поступака читав регион гура у правцу дестабилизације, истакао је Марко Ђурић директор канцеларије за КиМ.

„ Како је истакао према његовим речима, у интересу мира и стабилности читавог континента, на Приштину је неопходно извршити још одлучнији притисак, како би се, не само формално, већ и суштински вратила дијалогу као једином рационалном средству за решавање несугласица“, истакао је Ђурић у саопштењу датом медијима.

Ђурић је истакао“ Србија је, доследно и искрено била опредељена за проналажење простора за српско-албанско помирење, међутим чињеница да неодговорно играње са тешко успостављеним миром Приштини пролази некажњено, и да поједине државе ЕУ чак подржавају антиевропску праксу албанских политичких лидера, покреће питање да ли је конструктивност Београда била прави приступ“ ,истакао је Марко Ђурић директор Канцеларије за КиМ.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Наставићемо да трагамо за отмичарима и да инсистирамо  на њиховом кажњавању

Отмица рудара Жарка Спасића, која се догодила на данашњи дан 1998. године, означила је почетак …