Главна / Култура / Књижевно дружење под називом „Сатира у подне“ одржано у Грачаници

Књижевно дружење под називом „Сатира у подне“ одржано у Грачаници

У организацији Књижевног друштва Косова и Метохије, у Дому културе у Грачаници одржано је књижевно дружење под називом „Сатира у подне“ са нашим истакнутим сатиричарем и афоризмичарем Александром Чотрићем.

„Кажу да постоје људи којима је најлакше да носе крст онда када је најтеже један од таквих је Александар Чотрић,кога познајем дуги низ година и знам шта му значи Грачаница, Косово и Метохија“, истакао је Новица Соврлић, председник Друштва књижевника КиМ.

Афоризми Александра Чотрића су изразит пример савременог сатиричног дискурса, а његов афоризам је увек обликован као духовит сатирични обрт, који је најчешће изведен помоћу особеног рада у језику.

„Ја сам дошао, пре свега, као писац да вас упознам са оним што је ново а што се дешава у српској сатири, која је, по оценама многих домаћих и страних критичара, данас међу водећима у Европи и за то су заслужни пре свега наши афористичари, који су већ пет деценија у врху светског афоризма“, нагласио је Чотрић.

Александар Чотрић је до сада објавио 36 књига. Његови радови заступљени су и у 32 домаћа и светска зборника. Књиге су му превођене и на више страних језика, а за свој рад добио је до сада 51 књижевну награду.

Check Also

Представа “Звонар Богородичине цркве” одиграна у Зајечару

Синоћ је у позоришту “Зоран Радмиловић” у Зајечару одиграна представа “Звонар Богородичине цркве” а наступ …