Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев: Јединство је нешто што нам је тренутно неопходно

Козарев: Јединство је нешто што нам је тренутно неопходно

Јединство је нешто што нам је тренутно неопходно да бисмо се изборили са претњама Рамуша Харадинаја и са потенцијалним другим тешкоћама на које можемо да наиђемо у наредном периоду, рекао је за ТВ Мост заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев.

“Сведоци смо ескалације звецкања оружјем од стране званичника Приштине из редова албанске заједнице и не служи на част ни Харадинају, ако Харадинај и Тачи и други представници привремених институција самоуправа у Приштини уопште о части могу да појме, говоре и разумеју о чему ми причамо када објашњавамо неке ствари. Та врста претњи није добра, није никоме корисна и не може да донесе ништа добро. Са друге стране  ми смо захвални нашим грађанима на КиМ, који воде рачуна о томе какве поруке ми шаљемо, схватају сложеност тренутка и значај ситуације, свеукупно геополитичку и специфичну регионалну ситуацију и све околности у којима се ово дешава, и потпуно су свим срцем, душом и умовима уз политику Александра Вучића и Владе Србије. То је оно што је добро, јер јединство је нешто што нам је тренутно неопходно да бисмо се изборили са оваквим претњама Харадинаја и са потенцијалним другим тешкоћама на које можемо да наиђемо у наредном периоду, рекао је Козарев.

Козарев је истакао да је ово само једна у низу провокација и једно у низу искушења проблема на који наилази наш народ на КиМ, јер кад год се нађу Албанци у, како каже, небраном грожђу и кад год прилике светске и стање на терену крене у неком смеру јачања позиције званичног Београда и иду у корист грађана који живе на КиМ, тада крећу и ескалације претњи и притисака разних видова ограничемња.

“Сваку претњу треба да схватимо једнако озбиљно и сваки покушај провокације треба да схватимо озбиљно, то је оно што је нарочито битно. Треба да одговоримо са једнаком будношћу. Јесте то исцрпљујуће, јесте то напорно, нарочито за обичног  човека који не жели да му дете у страху одлази у школу, који не жели да размишља да ли ће имати струје, да ли ће имати воду…Видимо кад смо будни и кад смо организовани, кад смо јединствени и кад водимо рачуна и кад смо систематични да одговоримо као један зид према таквој врсти напада на нас, како умемо да организујемо да тога свега буде упркос свим проблемима…Српски народ на КиМ ће издржати, издржао је и горе ствари. Можда долазе и теже од најтежих које смо пролазили, можда не, али у сваком случају треба да будемо спремни”, поручио је Козарев.

 

Извор: ТВ Мост

Check Also

Приштина, почело пресељење избеглица из Авганистана у Велику Британију

Група од 117 избеглица Авганистана напустила је привремено боравиште на Косову и Метохији И пребачена …