Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Ђилас је на КиМ дошао да народ свађа и разједињује

Српска листа: Ђилас је на КиМ дошао да народ свађа и разједињује

Један од лидера такозваног Савеза за Србију Драган Ђилас  посетио је данас Лепосавић, где се разметљиво возикао луксузним BMW-ом и у ком се скривао од народа који га је пригодно дочекао – звиждуцима, како и доликује за једног од највећих политичких профитера у нашој националној историји и представника власти која је дала потврду једнострано проглашеној независности Косова, наводи се у достављеном саопштењу Српске листе.

 

Разуме се да Ђилас није дошао на Косово и Метохију да би дао допринос учвршћивању националног јединства или допринео политичкој кохезији Срба, а тиме капацитету нашег народа да се одбрани од све озбиљнијих претњи и изазова.

 

Ђилас је на Косово и Метохију дошао да народ свађа и разједињује управо на дан када Албанци на сваком кораку манифестују национално јединство, поклањајући се сенима људи који су за нас терористи, а за њих национални хероји.

 

Поставља се и питање зашто је Ђилас одлучио да баш дође баш у Лепосавић, који ће се ускоро наћи под најжешћим притиском Приштине, будући да се на територији те општине налазе најдрагоценија рудна налазишта и прерађивачки капацитети Трепче на северу Косова и Метохије. А ниједног тренутка није дигао глас и стао у одбрану нашег комбината од којег зависи опстанак трећине Срба на северу КиМ. Као што ни четири месеца од увођења антицивилизацијских такси ниједном није устао против те одлуке својих партнера из Приштине, нити дошао да нас подржи у тим протестима.

 

Уверени смо да Ђилас није случајно изабрао ни време ни место посете Косову и Метохији, и да овде није дошао ни да храбри ни да бодри, већ да подбуњује и разједињује, и да овде организује протесте, али не против Приштине, већ против Србије.

 

И када се већ одлучио да превали толики пут могао је да продужи до Преказа и поклони се сенима Адема Јашарија, јер тамо су они који једнако као он желе Србе ослабљене и разједињене.

 

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …