Главна / Вести / Косово и Метохија / Харадинај: Са Радоичићем сам провео више од два сата у Тачијевом кабинету

Харадинај: Са Радоичићем сам провео више од два сата у Тачијевом кабинету

Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, којег је Хашим Тачи више пута означио као пријатеља Милана Радоичића, заменика председника Српске листе, изјавио је данас да није у контакту са њим од када је, како је рекао, у бекству од косовских правосудних органа.

Харадинај је то данас рекао новинарима након седнице владе и након што га је Тачи током протеклог викенда у Тирани, на скупу са албанском дијаспором индиректно повезао са Радоичићем.

Иначе, Тачи је на том скупу албанске дијаспоре практично потврдио да је он “протерао с Косова” Милана Радоичића.

“О подели Косова преувеличавањем оваквих тема, данас говоре они који су помогли Милошевићу, или су пријатељи Радојичића, којег сам протерао с Косова”, рекао је тада Тачи.

Како је пренео портал Телеграфи, Харадинај је рекао да је Радоичића упознао у Тачијевом кабинету.

“Уверавам вас да сам упознао господина Радочића док је био заједно са председником Хашимом Тачијем у његовој канцеларији. Немам разлога то да кријем. Када сретнем некога, испружим руку и упознам се, зашто бих то крио. Провели смо више од два сата у Тачијевој канцеларији заједно са другим представницима државе”, рекао је Харадинај.

Харадинај је потврдио да се и касније насамо у неколико наврата састајао са Радоичићем након што је избран за заменика председника Српске листе, која је, иначе, како се наводи, партнер у коалиционој приштинској влади.

Извор: Танјуг

Check Also

Полиција претреса окупљене Србе на Газиместану

Патроле кососвске  полиције присутне су у знатно већем броју него прошле године на Газиместану. На …