Главна / Вести / Косово и Метохија / Ко игра двоструку игру у случају Косова

Ко игра двоструку игру у случају Косова

Не мислим да Сједињене Америчке Државе играју двоструку игру у случају Косова, али неке европске земље то раде, јер не желе да се брзо постигне договор, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић, али није прецизирао о којим државама је реч.

Ивица Дачић је новинарима у Београду рекао да се радује доласку у Србију америчке делегације са Дејвидом Хејлом на челу, јер ће имати прилику да им пренесе ставове Србије.

“Много делегација је из САД већ долазило, сви крену у Приштину па сврате и код нас. Што се нас тиче, не морају да долазе у Београд, нека реше са Приштином да се укину таксе и ми идемо даље”, поручио је Дачић у Палати “Србија” након седнице Међувладиног комитета за сарадњу између Србије и Русије.

Приметио је да се приступ САД према Србији променио и да се на Србију више не гледа као на “лошег момка”, као и да САД не могу да схвате како је могуће да Приштина неће да их послуша и укине таксе.

“И мени је то невероватно, и помало сумњиво, али не мислим да САД играју двоструку игру. Али то чине неке европске земље јер не желе да се договор постигне брзо и на принципима на којима се до сада разговарало и у којем они нису водећи”, рекао је министар Дачић.

Шеф српске дипломатије је истакао и да га “дубоко вређа” став да Србија треба да престане да лобира за повлачење признања Косова.

“Сви који дођу са таквом темом чуће одговор: све док се не врати стање у броју земаља које су признавале Косово као независно пре Брисела, Србија неће стати”, поручио је Дачић.

“Нисмо се у Бриселу договарали да Косово буде члан међународних организација, али ако то буде део разговора, то је онда друга ствар”, подвукао је Дачић.

ИЗВОР:ФОНЕТ, ТАНЈУГ

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …