Главна / Вести / Косово и Метохија / Седница Савета за националну безбедност

Седница Савета за националну безбедност

Одржана је седница Савета за националну безбедност, коју је сазвао председник Србије Александар Вучић након што је Приштина усвојила Платформу за дијалог. Премијерка Ана Брнабић је након седнице поручила да ће реакција Србијећ бити одмерена и одговорна.

Седници Националног савета присуствовали су премијерка Ана Брнабић, министри Ивица Дачић, Александар Вулин, Небојша Стефановић, шеф БИА Братислав Гашић, начелник Генералштаба, генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, као и директор Полиције Владимир Ребић.

Косовски парламент усвојио је већином гласова Платформу за дијалог о, како се наводи, коначном, инклузивном и правно обавезујућем споразуму за нормализацију односа Београда и Приштине.

Реч је о платформи коју је Београд раније оценио као документ који доказује да Приштина не жели наставак дијалога са Београдом.

Директор Владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је јуче да је Приштина ставила Србију у најтежи положај још од 2011. године.

“И сада овим коначним, последњим ексером су послали јасну поруку да је ово за њих крај дијалога и да је дијалог завршен”, навео је Ђурић.

Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић рекао је за РТС да ће одговор председника Вучића на платформу бити “рационалан, озбиљан, одговоран и чврст”.

Извор: РТС

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …