Главна / Вести / Косово и Метохија / Андрејевић: Дом здравља у Грачаници ће радити 24 часа

Андрејевић: Дом здравља у Грачаници ће радити 24 часа

dom zdravljaДиректор Дома здравља у Грачаници Алекса Андрејевић рекао је да је циљ Владе Републике Србије као и његов циљ као новог директора унапређење здравственог система и пружење врхунских здравствених услуга народу који је овде опстао упркос свим проблемима.

Гостујући у студију Радио Грачанице Андрејевић је истакао да ће Дом здравља у Грачаници наставити да пружа здравстене услуге свим становницима који се обрате за помоћ без обзира на националну припадност, јер како је рекао „Хипократова заклетва је наш завет и ми као лекари се нећемо бавити политиком већ оним што најбоље знамо, а то је да сво своје знање употребимо на лечење и добробит наших пацијената“.

Упитан каква је његова сарадња са колегијумом лекара Дома здравља у Грачаници, директор каже да такав колегијум и не постоји и да су саопштења која су давана поводом његовог именовања за директора, а у име колегијума, бизарна и не темеље се на реалним чињеницама.

„То није у овом тренутку битно, битније је да оно о чему су требали да воде рачуна нису радили, а то је стручно усавршавање и пружање врхунских услуга, почевши од хитних интервенција до пружања најфинијих услуга на превенцији која је најбитнија у здравству“, рекао је Андрејевић.

По речима Андрејевића Дом здравља у Грачаници ће од наредне недеље радити 24 сата, биће хитне службе у Грачаници као једној од највећих српских средина, јер је непојмљиво да хитне службе има у Лапљем Селу, а нема у Грачаници.

Што се Хитне службе у Лапљем Селу тиче проф. др Алекса Андрјевић каже да иако тамо раде лекари Дома здравља из Грачанице нема ни једног специјалисте ургентне медицине што је по њему такође недопустиво. „ Само је један лекар на специјализацији у области ургентне медицине и то се мора променити, а пошто је и КБЦ у дефициту када су у питању  анестезиолози, ја ћу се потрудити да анестезиолога буде и у Хитној служби и да по потреби буде на испомоћи КБЦ-у у Грачаници.

Андрејевић такође истиче да ће се побринути да однос лекар- пацијент буде много пријатнији, без ароганције лекара јер по његовим речима, лекари су ту због пацијената, а не обрнуто.

Када су лекови у питању Андрејевић каже да ће се потрудити да снабдевеност апотеке буде боља али како је нагласио велики проблем читавог Дома здравља и апотеке у његовом саставу је огроман број запослених.

У Дому здравља у Грачаници запослено је око 640 радника што је према речима Андрејевића превише за једану овакву институцију.

 

 

Check Also

Пахор од Куртија затражио да поштује споразуме са Србијом

Председник Словеније Борут Пахор затражио је данас од премијера и председнице привремених приштинских институција, Аљбина …