Главна / Вести / Србија / Одговор Вучића Приштини: Србија никад неће пристати на ултиматум

Одговор Вучића Приштини: Србија никад неће пристати на ултиматум

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је Приштина, усвајањем платформе, донела одлуку да дијалога не буде и да никаквих разговора не буде. Србија је земља часних, поштених и одговорних људи који чувају своју земљу и који чувају свој народ, нагласио је Вучић.

Александар Вучић је рекао да је одговор Србије на ултиматум Приштине и њихових западних ментора да “то нећете добити”.

“Не, то нећете добити. Србија је земља часних, поштених и одговорних људи који чувају своју земљу и који чувају свој народ”, нагласио је Вучић.

Поручио је, поводом Платформе за дијалог коју је Приштина јуче усвојила, да никада неће пристати на такве услове.

“Мој одговор свима њима је такав – не знам колико ћу остати, јер Харадинај ми је претио да ће ме срушити с власти. Неке наше политичке противнике лепо дочекују у Приштини, помажу им на различите начине, можда ће да ме сруши, али, ја им на такве услове никад пристати нећу”, поручио је Вучић.

“Сада сиктер са тим папиром, бандо из Приштине, где год хоћете и видите да ли ће неко то да вам испуни, Србија неће”, рекао је председник.

Ми хоћемо компромис, истакао је Вучић, али је додао да нико неће успети да уништи Србију.

Сматра да је Приштина, усвајањем платформе, донела одлуку да дијалога не буде и да никаквих разговора не буде, као и да заједно са својим западним менторима унизи Србију.

Навео је да Приштина у Платформи тражи да Србија призна независност Косова, и да је то само предуслов да они имају више вере у нас, како бисмо се квалификовали да они признају нас.

Да није тужно, било би смешно, као да Србија није држава, приметио је Вучић.

Такође, како је додао, у Платформи се тражи да Србија одговара за сексуалне злочине над Албанкама и за све друге злочине, као и оснивање посебног трибунала за злочине које су починили Срби.

Приштина тражи и ратну одштету, навео је председник и додао да имају још пет услова да би они нама опростили и да би нас признали у једном тренутку.

Ми хоћемо компромис, истакао је Вучић, али је додао да нико неће успети да уништи Србију.

 

ИЗВОР:РТС, ТАНЈУГ

Check Also

Грађани су изгласали уставне промене на референдуму

Грађани су изгласали уставне промене на референдуму и Србија је данас послала веома позитивну слику …