Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић Приштини: Џабе сте кречили, нећете гледати тај филм

Вучић Приштини: Џабе сте кречили, нећете гледати тај филм

Драги наши албански пријатељи, џабе сте кречили, нема ништа од тог посла, поручио је председник Александар Вучић властима у Приштини поводом платформе коју су донели и додао да дијалог може да се настави, али на темељу неке “паметније платформе”.

“Од разговора никада нисмо бежали, али да нас уцењујете и правите будалама – тај филм нећете гледати”, нагласио је Александар Вучић у обраћању грађанима Смедерева након обиласка Подунавског округа.

Председник је навео да је косовски министар Беџет Пацоли рекао “следеће недеље бисмо могли да укинемо таксе, али да седну преговарачки тимови”.

“Да наставимо, ваљда под условима њихове платформе, признамо да је све њихово, да је Косово независна држава у којој треба да се формира специјални суд пред којем би одговарали Срби за ратне злочине, силовање Албанки, да се формира посебна комисија која ће да каже колику ратну одштету треба да платимо”, додао је Вучић.

Указао је да су наређали 10 ствари које Србија треба да ради.

Подсетио је да нису испунили ни своју једину обавезу из Бриселског споразума – формирање Заједнице српских општина, а потом су увели таксе од 100 одсто на српску робу, што је кршење ЦЕФТА споразума и ССП, “јер имају заштиту великих западних сила”.

Смислили су сада, како је навео Вучић, нови трик и донели платформу у којој стоји да Србија мора да уради све што они хоће, а ми да будемо задовољни тиме што би нам опростили све што им раније нисмо испунили.

“Немојте да бринете људи. Јуче сам искористио једну српску реч у коју је стао сав српски гнев, а данас им поручујем: ‘Џабе сте кречили, нећете гледати тај филм'”, нагласио је Вучић.

Србима на Косову и Метохији је поручио да је Србија уз њих.

“Србија није више слаба као што је била 2004. када су вршили погром над вама, као 2008. када су проглашавали независност, није очајна и слаба када смо ми тражили катастрофалну предсуду Међународног суда праве, не понанша се осионо и бахато, али је довољно јака да заштити свако наше дете и сваког нашег човека и то сви у међународној заједници и на КиМ треба да имају у виду”, нагласио је Вучић.

Рекао је да је блага реч ако би описао политичаре у Приштини неодговорнима.

Они су, према његовим речима, нама покушали да кажу како су они ти који о свему одлучују, а да се Србија и наш народ ништа не пита.

“Железара највећа фабрика и извозник у Србији”

Председник је подсетио како је стекао поверење председника Кине Си Ђинпинга и приволео га да пронађе инвеститора за Железару у Смедереву, а данас је то, каже, “број један”, највећа српска фабрика и извозник.

Вучић је рекао људима који су држали транспрент “Железара је уз тебе” да им је бескрајно захвалан због тог транспарента и да је поносан на све раднике Железаре и синдикалце што су давали подршку и поверење држави и зато Железара сада, како је истакао, има будућност.

“Од Америке, преко Канаде, до Кине смо тражили инвеститора и када сам молио Си Ђинпинга рекао сам му да помогне око Железаре и да Србија то неће никад да заборави. И данас је Железара највећа фабрика и извозник у Србији”, додао је Вучић.

Истакао је да у Железари ради 5.000 људи и да још толико индиректно зависи од ње.

Нагласио је и да ће много људи бити запослено и у српско-кинеској индустријској зони у Смедереву, која ће запослити људе из Смедерева и околних места.

Извор: РТС

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …