Главна / Вести / Косово и Метохија / Срби забринути, појачано присуство полиције на северу КиМ

Срби забринути, појачано присуство полиције на северу КиМ

Срби из општина Лепосавић и Зубин Поток на северу Косова и Метохије приметили су појачано присуство полицијских формација у деловима према административној линији са централном Србијом, рекао је потпредседник Српске листе Игор Симић.

Потпредседник Српске листе је то рекао поводом писања неких медија да су приштинске власти активирале акцију “Челични прстен” која се повезују са тајним списковима виђенијих Срба против којих се припремају оптужнице, али и због такси, односно на превоз робе из централне Србије.

Акција подразумева блокаду путних праваца, и контролу возила и лица, а полиција се налази на свим алтернативним прелазима.

Симић каже да су Срби забринути због појачаног присуства полиције, али и због најаве подизања “монтираних оптужница”, и апелује и на Србе и на Албанце да не наседају на провокације.

Наводи да постоје информације које указују да је намера приштинских власти да се Срби “обезглаве”, односно да остану без оних људи који могу да сачувају мир и безбедбност, али и истовремено да пруже отпор било каквој агресији на север КиМ.

Наводећи да је косовски председник Хашим Тачи признао да је протерао Милана Радојичића, односно потврдио да није постојао никакав доказ за оно за шта су га оптужили, тако могу, каже Симић, да монтирају оптужницу против било ког Србина који није “покоран”.

“Српска листа апелује, не само на Србе већ и на Албанце, обичне људе којима је стало до мира на овим просторима да не наседају на провокације.

Имамо снажну подршку наше државе и шта год они предузимали, овај народ неће бити ни жедан ни гладан, можда буде мало теже снабдевање, али овде људи неће бити ни жедни ни гладни”, поручио је Симић.

Српска листа ће, каже, дати све од себе да се живот на КиМ одвија нормално, колико год је то могуће.

“Поново апелујем на све, и на Србе и Албанце, да сачувају мир и присебност, посебно апелујем на Албанце обичне људе да не дозволе да буду пиони у игри својих политичких лидера којима једноставно није у интересу да овде влада мир”, рекао је Симић.

Извор: Танјуг/ РТС

Check Also

На Брезовици настављена акција провере илегално подигнутих објеката

Основно тужилаштво у Урошевцу наставило је данас акцију провере објеката који су изграђени на подручју …