Главна / Друштво / Скупштина општине Грачаница одржала прву ванредну седницу

Скупштина општине Грачаница одржала прву ванредну седницу

У Сали Скупштине општине Грачаница одржана је прва ванредна седница на којој су одборници разматрали и усвојили извештаје појединих одељења као и финансијски утрошак. Сви предлози и извештаји усвојени су једногласно.

Одборници Скупштине општине Грачаница су најпре усвојили записник са друге редовне седнице одржане дана 27.02.2019. године а потом је усвојен и захтев за пренос неутрошених средстава из 2017. и 2018. у 2019. години. Предлог је одборницима презентовао Славиша Ничић, директор Одељења за буџет и финансије.

Разматран је и једногласно усвојен извештај о раду тржишне и санитарне инспекције за 2018. годину – на предлог Милоша Аритоновића, директора Одељења инспекције. Одборницима је извештај представио Небојша Максимовић правник у одељењу инспекције који је навео и резултат општинског одељења по основу непоштовања општинских правилника и закона као и резултате на основу пoступка принудног извршења неплаћених казни.

Одборници су од одељења инспекције затражили веће ангажовање по питању прекорачења временског рада појединих угоститељских објеката као и већи санитарни надзор у трговинским радњама.

Новак Живић, директор Одељења за омладину и спорт одборницима је представио извештај о утрошеним средствима у спорту као и резултате овог одељења. Истакао је да је посебно поносан на чињеницу да велики број спортских клубова постиже веома запажене резултате са чиме су се сагласили и одборници па су једногласно усвојили и овај извештај.

На предлог Драгише Стојановића, директора Одељења за пољопривреду и шумарство пред одборницима се нашао и извештај о раду Одељења за пољопривреду и шумарство за 2018. годину који је такође једногласно усвојен.
Под тачком разно одборници су расправљали о ситуацији у здравству са посебним освртом на помоћ особама са посебним потребама.

Извор: http://nasagracanica.com

Check Also

Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

  Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састао …