Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Приштинске претње су право лице њихове политикe

Ђурић: Приштинске претње су право лице њихове политикe

Све смо сигурнији да Тачи, Весељи и садашње власти у Приштини стоје директно иза убиства Оливера Ивановића и очекујем да ће наши истражни органи ускоро бити у прилици да пруже више података о овом случају, јер то је нешто што цео свет треба да зна, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Ђурић у саопштењу за јавност наводи да у Приштини, уместо звецкања оружјем, треба да почну да размишљају о припреми одговора за правосудне органе.

“Србија никоме не прети и, за разлику од Приштине, поштује све своје грађане, а Срби на Косову и Метохији свакако не треба да брину због Тачијевог звецкања оружјем, јер наша држава ће се на одговоран начин старати о њиховој будућности и безбедности. Тачијева пушка је празна, баш као што је лажна и прозирна његова глума жеље за наставком дијалога са Београдом, која траје једва колико и састанци са страним представницима. Приштинске претње су право лице њихове политике. Дуге цеви, притисци, антцивилизацијске таксе, стотине напада на Србе без казне, то је њихова политика – политика прошлости”, наводи Ђурић.

Додаје да ће насупрот томе Србија наставити да се бори за будућност свих грађана, укључујући и грађане на Косову и Метохији, без обзира на пребивалиште, веру и националност.

“Борићемо се и за будућност и бољи живот наших грађана Албанаца у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, који никада у централној Србији неће бити непожељни и дискриминисани онако како су непожељни и дискриминисани Срби на Косову и Метохији од стране приштинског режима”, поручује Ђурић.

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …