Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Држава Србија и председник Вучић стоје уз српски народ на КиМ

Српска листа: Држава Србија и председник Вучић стоје уз српски народ на КиМ

Сваким даном се потврђује истина коју је председник Александар Вучић више пута поновио, у Приштини нема разлике међу политичарима којима је једини циљ да Срба на Косову и Метохији не буде,наводи се у достављеном саопштењу Српске листе.
Претње миру које је изрекао Тачи директна су претња безбедности наших грађана, у овој отвореној трци политичких представника Албанаца у надметању ко више мрзи Србе, Србију и Вучића.
Звецкање оружјем, напади на нашег потпредседника Милана Радоичића измишљеним и неоснованим оптужбама, најава некаквог отимања општина централне Србије показују право лице Хашима Тачија који је синоћ јавно признао да у дијалогу учествује на захтев међународне заједнице а не из жеље за постизањем компромиса и мира.
Међу гомилом лажи нашла се и његова изјава да Срби уживају сва права, заборављајући да је чак и у извештају Стејт департмента јасно подвучено институционално насиље које се врши према Србима на Косову и Метохији чиме се спречава повратак расељених на њихова огњишта, наводи се у достављеном саопштењу Српске листе.
Српска листа позива на мир и уздржаност грађана, да овакве претње схвате разумно, али уз уверење да наша Србија стоји уз српски народ и да наш врховни командант Александар Вучић неће дозволити протеривање и нападе на наш народ.

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …