Главна / Друштво / Поповић у Новом Насељу, Скуланеву и Лепини обишао радове на изградњи локалних путева

Поповић у Новом Насељу, Скуланеву и Лепини обишао радове на изградњи локалних путева

Председник општине Грачаница Срђан Поповић са сарадницима обишао је данас почетак радова на асфалтрирању пет локалних улица у Новом Насељу, Скуланеву и Лепини. У дужем разговору са мештанима договорена је и адаптација канализационе мреже у једном делу Скуланева.

Општина Грачаница почела је данас преко дугорочног пројекта асфалтрирање пет локалних улица чиме је и озваничен почетак грађевинске сезоне.

Након обиласка Новог Насеља, Скуланева и Лепине где су данас радови почели председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је да се наставља равномерно улагање у све средине на територији општине Грачаница са циљем да се сва рурална подручја у великој мери урбанизују.

„Оно што сам закључио из разговора са мештанима у овим селима где је почело асфалтрирање јесте да су веома задовољни и да ће им нови путеви значити пуно. Прошле године изградили смо више од 6 километара пута у готово свим местима на територији општине а ове године планирамо изградњу 8,5 км пута. Веома нам значи стална комуникација са мештанима јер у договору са њима одређујемо приоритете“, казао је Поповић.

Мештани су веома задовољни. Кажу да је овакво улагање неопходно јер је ово један од начина стварања бољих услова за живот и опстанак.

Љубомира Митровића из Лепине затекли смо у радничком оделу и са лопатом у руци док се труди да радницима који раде на асфалтрирању и тампонирању улица помогне.

„Овде никада није било асфалта. Ово је први пут. Били су и градоначеници и управници и многи. Ја се веома захваљујем овом председнику општине Поповићу који је дошао да нас обиђе и који се сетио да нам помогне да добијемо асфалтни пут. Више нећемо да имамо проблема и ја му се још једном захваљујем“, казао је Митровић.

Владимир Настић из Новог Насеља каже да је ово место које има велики број деце и да око две стотине њих, колико их живи у овом месту, одолева многим искушењима али да су намерни да опстану. Зато им како каже брига општине Грачаница даје „ветар у леђа“ да ту и остану.

„Ово нам пуно значи. Једна од улица која ће бити асфалтрирана у Новом Насељу је и „Звечанска“ која води ка основној школи тако да је беспотребно да кажем колико нам ту значи нови асфалт где је кретење деце константно. Надамо се да је ово само почетак стварања бољих услова за живот у нашем селу и за све ове људе који су овде остали“, рекао је Настић.

Мештани Скуланева пожалили су се председнику општине Грачаница Срђану Поповићу и на проблем са канализацијом у једној од улица где су кренули радови на асфалтрирању. У директном разговору са директорима надлежних одељења одмах је договорено да по хитном поступку крене и уређење канализационе мреже на спорној локацији у Скуланеву.

Са Поповићем радове на почетку изграње пута у ова три места обишли су и директор одељења Урбанизма и просторног планирања Дејан Јовановић као и директор Јавних служби Владица Трајковић.

Извор: http://nasagracanica.com

Check Also

Преминуо Игор Старовић, фронтмен групе “Дивљи кестен”

Фронтмен поп групе “Дивљи кестен” Игор Старовић преминуо је данас, после краће болести, у 56. …