Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Синоћни напад на српске младиће део тактике застрашивања српског народа на КиМ

Ђурић: Синоћни напад на српске младиће део тактике застрашивања српског народа на КиМ

Синоћни линч двојице српских младића у насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице део је организоване и политички инспирисане тактике застрашивања српског народа на Косову и Метохији, а циљ је да се серијом изолованих инцидената изазове противреакција српског народа и даља ескалација напетости, саопштиио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

„Овај напад не може се посматрати ван контекста албанских намера да анектирају северни део Косовске Митровице, односно да српски део града интегришу у некакву јединствену општину Косовска Митровица.  Албански екстремисти показали су да не презају од насиља да свој паклени наум спроведу у дело, али то неће поколебати решеност српског народа да опстане на Косову и Метохији“, наводи се у саопштењу.

„На нашу српску браћу у Косовској Митровици апелујем да не наседају на провокације ове врсте, јер би сваким непромишљеним одговором заправо изашли у сусрет жељама и очекивањима екстремних Албанаца који свакоднево траже повод за ескалацију сукоба.

Они имају много разлога да буду нервозни, а на нама је да будемо стрпљиви и промишљени, и да не наседамо на провокације ове врсте, иако је веома тешко и болно уздржати се када нападају нашу децу.

Албанским екстремистима још једном поручујем да не искушавају спремност Србије да заштити свој народ на Косову и Метохији, јер она је несумњива и заснована на реалној снази“, истиче у саопштењу Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Привођење групе Срба је застрашивање које за циљ има да се додатним притиском они натерају да напусте своја огњишта

У селу Босце у Kосовској Kаменици јуче је ухапшен Србин Мирко М., заједно са joш …