Главна / Култура / КУД “Бранко Меденица” наставља традицију уз велики број младих чланова

КУД “Бранко Меденица” наставља традицију уз велики број младих чланова

Културно уметничко друштво “Бранко Меденица” има дугу традицију. Деценијама уназад постојало је у Косову Пољу, а након рата ово друштво које окупља младе и негује народну игру, песму и традицију, наставило је да функционише у Угљару. Драган Ћирковић, председник КУД Бранко Меденица, потврдио је у Јутру РТВ Грачаница да су сада услови за рад много бољи и да је направљен простор у коме деца могу да се баве фолклором.

– Наш рад се састоји у очувању наше културне баштине, а само културно уметничко друштво је једно од најстаријих на подручју Косова и Метохије. Прошле године је славило 70 година постојања. За нас као руководиоце овог друштва, велики је задатак да га очувамо – каже Драган Ћирковић.

Како каже Ћирковић, учешће у културно уметничким друштвима за нашу децу је од великог значаја, јер они много времена проводе за компјутером и на друштвеним мрежама. Зато озбиљно раде са децом, али у оквиру рада, подразумева се и дружење.

Кроз ово друштво прошло је око 2000 деце, али неки су се задржали и више година.

– Када су у питању узрасти, данас у друштву имамо чланове узраста од 7 до 22 године. Многи од њих су заволели фолклор, сцену и посебна награда је када публика види оно што радимо и када то награди аплаузима – каже Ћирковић.

Разговор са Драганом Ћирковићем можете погледати на видео снимку испод текста.

Check Also

Живојин Ракочевић добитник гран прија на фестивалу „Про поет“

Председник Удружења новинара Србије Живојин Ракочевић добитник је главне награде на Међународном књижевном фестивалу у …