Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Нећу никада дозволити да се понови мартовски прогром на Kосову
Bor, 16. marta 2019.- Predsednik Srbije Aleksandar Vucic obratio se veceras gradjanima Bora u okvru svoje kampanje "Buducnost Srbije". PREDSEDNISTVO SRBIJE

Вучић: Нећу никада дозволити да се понови мартовски прогром на Kосову

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Бору да никада неће дозволити да се понови 17. март 2004. године на Kосову када су Албанци “рушили, спаљивали и прогонили наше људе”.

Он је на скупу у Бору у оквиру кампање “Будућност Србије” рекао да Србија није слаба и да уме да заштити свој народ на Kосову.

Он је казао да су власти у Приштини замислиле да раде шта хоће, а да Србија ћути.

“Замислили су да нас лупају мотком по глави, а да ми после свега вичемо како нам је лепо. Ми јесмо спремни за компромисе и разговоре, али никада нећемо пристати на то да унизе Србију тако да они узму себи све, а да Србија не добије ништа”, рекао је Вучић.

Он се осврнуо и на терористички напад који се догодио на Новом Зеланду, где је код једног од терориста пронађено оружије на којем су између осталих исписана и имена Милоша Обилића, Баје Пивљанина, Новака Вујошевића, Марка Миљанова.

“Без имало одговорности су покушали да пребаце одговорност на Србе не би ли од Србије да направе мету”, рекао је Вучић и додао да набројани људи “нису хулигани, убице, то су борци за слободу”.

Вучић је казао да се по реакцијама из региона на напад на Новом Зеланду, могло видети шта Србији желе.

“Ми вама желимо све најбоље и у Загребу, Сарајеву, Скопљу, али, ма колико се надали слабој Србији, мој одговор ће бити јача и снажнија Србија”, казао је Вучић.

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …