Главна / Вести / Србија / Протест “Један од пет милиона”, демонстранти у згради РТС-а

Протест “Један од пет милиона”, демонстранти у згради РТС-а

Учесници протеста “Један од пет милиона”, предвођени лидерима опозиције, упали су у зграду Радио-телевизије Србије и захтевају уживо укључење у програм. У згради РТС-а и припадници Жандармерије. Улази у зграду РТС-а блокирани.

Учесници протеста “Један од пет милиона” ушли су у зграду Јавног сервиса, предвођени лидером покрета Двери Бошком Обрадовићем. Присутни су и лидер Демократске стране Зоран Лутовац и један од челника Савеза за Србију Драган Ђилас.

Поводом упада демонстраната у зграду РТС-а огласило је Министарство културе и информасања, наводећи да улазак демонстраната представља прелазак оне деликатне линије која друштво дели од анархије и безакоња.
“Позивамо групу која је ушла у зграду РТС-а да се повуче, а оне које их подржавају, на уздржаност од таквих поступака”, саопштило је Министарство културе.
Они су око 20 часова, током трајања Дневника 2, ушли у зграду РТС-а из Абердареве улице.
Убрзо након тога стигли су и припадници специјалног одреда полиције и Жандармерије који су распоређени по ходницима Радио-телевизије Србије. Они су спречили демонстранте да се са нижих спратова попну горе.
Демонстранти су ходнике Радио-телевизије Србије излепили тракама, поломили стакла и поручили да желе да се укључе уживо у програм.
Бошко Обрадовић рекао је да демонстранти желе да ослободе Радио-телевизију Србије како би се, како каже, сазнало шта учесници протеста “Један од пет милиона” имају да поруче.
Сви улази у зграду РТС-а тренутно су блокирани.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић позвао је вечерас све учеснике опозиционог протеста који су ушли у зграду РТС-а да се мирно разиђу и најавио да ће сви који су у зграду ушли и одговарати пред законом.

Check Also

Гашић са Боцан-Харченком о сарадњи у области унутрашњих послова

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији …