Главна / Друштво / ЈП “Мрежа Мост”: Недопустиво застрашивање, претње и напади на новинаре и уништавање имовине Јавног Сервиса

ЈП “Мрежа Мост”: Недопустиво застрашивање, претње и напади на новинаре и уништавање имовине Јавног Сервиса

ЈП Мрежа Мост најоштрије осуђује дивљачки упад Бошка Обрадовића и његових присталица у зграду РТС-а. Радници Тв Мост, Радио Косовске Митровице, РТВ Пулс и РТВ Грачаница сматрају недопустивим застрашивање, претње и нападе на новинаре и уништавање имовине Јавног Сервиса, а све у име демократије.

Свако има право да буде незадовољан уређивачком политиком било ког медија, али не и да нецивилизацијски и брутално угрожава право на рад новинара и других медијских радника, као и њихову безбедност.

Дајемо пуну подршку колегама са РТС-а, солидаришемо се са њима и тражимо од надлежних органа да предузму све неопходне мере како би се заштитили медијски радници, насилници санкционисали, а РТС-у и другим медијима омогућило нормално функционисање.

Не желимо да се питамо хоће ли и какве кораке према медијима чије им се извештавање евентуално не буде допало, предузети Обрадовић и њему слични насилници и хулигани. Очекујемо такође најхитнија и најоштрија реаговања струковних и новинарских удружења.

Check Also

Четвородневна акција појачане контроле саобраћаја на територији читаве земље

Полицијски службеници саобраћајне полиције током четвородневне акције појачане контроле саобраћаја која је спроведена на територији …