Главна / Вести / Косово и Метохија / Клина: Повратнику Радомиру Јеремићу из Беркова украден трактор

Клина: Повратнику Радомиру Јеремићу из Беркова украден трактор

traktorСиноћ око поноћи у селу Берково код Клине Србину Радоману Јеремићу непознати људи украли трактор. Трактор је пронађен, али су као и увек до сада, починиоци успели да побегну, овог пута, пуцајући из ватреног оружја на припаднике Косовске полицијске службе. У последње две године, према речима представника Срба повратника у село Берково Андрије Бањца, Србима су непознати починиоци украли четири трактора, један аутомобил и једну краву.

Канцеларија за Косово и Метохију у саопштењу достављено нашој редакцији наводи да је у свакој својој осуди злочина у Покрајини, захтевала да се починиоци злочина пронађу и казне. Међутим, готово ни један злочин извршен над Србима до сада није разрешен, а починиоци су остали непознати и некажњени, наводи се у саопштењу.

-Канцеларија за Косово и Метохију категорично захтева од надлежних институција да што пре пронађу особе које су Радоману Јеремићу украле трактор, као и да расветле све до сада почињене злочине, без обзира на етничку припадност жртве и починиоца злочина. Само то је пут ка стварању међусобног поверења и услова за миран и безбедан живот свих грађана на Косову и Метохији, стоји у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …